Meteen naar de inhoud

Perskit

In deze perskit vind je een korte bio, afbeeldingen van Verlieskaarten en foto’s van Babet te Winkel die met vermelding van de illustrator/fotograaf te gebruiken zijn.

korte bio babet te winkel

Babet te Winkel (1991) is opgeleid aan de Universiteit voor Humanistiek om mensen te begeleiden bij zingeving en levensvragen. Ze is de oprichter van het rouwplatform Verlieskunst, dat zich specialiseert in nieuwe taal, beelden en rituelen om ruimte te maken voor rouw in onze maatschappij. Dit krijgt de vorm van online rouw programma’s, het Verliesdiner, experimenten met rouwkleding en rouwcirkels. Daarnaast is ze holistisch masseur en lichaamsgericht begeleider bij rouw. Haar debuut ‘Zien in het Donker’ over nieuwe rouwtaal komt in november uit.

Haar missie om een nieuwe rouwtaal te creëren komt voort uit haar eigen ervaring van verlies. Na de dood van haar moeder toen ze net twintig was, besefte Babet dat ze haar gevoelens en ervaringen niet met bestaande woorden kon omschrijven. Ze had behoefte aan een taal waarmee ze de ervaring van rouw kon ontrafelen, om voorbij de loze woorden te komen. Die woorden blijken even persoonlijk als universeel te zijn.

babet in twee zinnen

Babet te Winkel (1991) is de oprichter van het rouwplatform Verlieskunst (@verlieskunst), dat zich specialiseert in nieuwe taal, beelden en rituelen om ruimte te maken voor rouw. Haar debuut ‘Zien in het Donker’ over deze nieuwe rouwtaal komt in november uit.

Afbeeldingen Verlieskaarten en artprints

Kaarten
Kaart steun
Illustratie door Marlon Doomen
Illustratie door Tijana
kaart troost


Illustratie door Aida de Jong
Condoleancekaart
Illustratie door Marlon Doomen
Condoleancekaart
Illustratie door Marlon Doomen
Illustratie door Marlon Doomen
Kaart planten
Illustratie door Marlon Doomen

Afbeeldingen babet te winkel

Babet te Winkel
Foto door Coco Olakunle
Babet te Winkel
Foto door Coco Olakunle

Foto’s perskit in hoge resolutie