Meteen naar de inhoud

Perskit

In deze perskit vind je een korte bio, afbeeldingen van Verlieskaarten en foto’s van Babet te Winkel die met vermelding van de illustrator/fotograaf te gebruiken zijn.

babet in drie zinnen

Babet te Winkel (1991) is de oprichter van het rouwplatform Verlieskunst (@verlieskunst). Ze is gespecialiseerd in het creëren van nieuwe taal, beelden en rituelen om ruimte te maken voor rouw. Ze debuteerde in november 2023 met haar boek ‘Zien in het Donker’ waarin ze nieuwe rouwtaal maakt om de ervaring van rouw mee te ontrafelen.

korte bio babet te winkel

Babet te Winkel (1991) is de oprichter van het rouwplatform Verlieskunst. Ze is gespecialiseerd in het creëren van nieuwe taal, beelden en rituelen om ruimte te maken voor rouw. Ze laat zich inspireren door de natuur, cycli en de seizoenen, mystiek en oude verhalen. Haar werk krijgt vorm in online cursussen, het rituele Verliesdiner, de kunstinstallatie Verliesmuur en verbindende rouwcirkels. Daarnaast is ze holistisch masseur en lichaamsgericht begeleider bij rouw.

Ze debuteerde in november 2023 met haar boek ‘Zien in het Donker’ waarin ze nieuwe rouwtaal maakt. Na de dood van haar moeder, toen ze net twintig was, besefte Babet dat ze haar gevoelens en ervaringen niet met bestaande woorden kon omschrijven. Ze had behoefte aan een taal waarmee ze de ervaring van rouw kon ontrafelen, om voorbij de loze woorden te komen. Die woorden blijken even persoonlijk als universeel te zijn.

Afbeeldingen Verlieskaarten en artprints

Kaarten
Zien in het donker Babet te Winkel boek
Illustratie door Tijana
kaart troost
Illustratie door Aida de Jong
Condoleancekaart
Illustratie door Marlon Doomen
Condoleancekaart
Illustratie door Marlon Doomen
Illustratie door Marlon Doomen
Kaart planten
Illustratie door Marlon Doomen

Afbeeldingen babet te winkel

Babet te Winkel
Foto door Coco Olakunle
Babet te Winkel
Foto door Coco Olakunle

Foto’s perskit in hoge resolutie