Mijn achtergrond

Mijn naam is Babet te Winkel. Tijdens mijn opleiding Humanistiek waarin ik ben opgeleid tot geestelijk begeleider, merkte ik dat het lichaam weinig als ingang werd gebruikt. Op verschillende manieren kwam ik vervolgens in aanraking met het lichaamswerk en dat resoneerde diep. In 2013 las ik over het traumawerk van Bessel van der Kolk en terugkijkend zal ik dit als een belangrijk bouwsteen zien. In een community in Thailand die ik daaropvolgend bezocht leerde ik het werk van Peter Levine kennen en ervaarde ik workshops TRE (Tension & Trauma Releasing Exercises, ontwikkeld door dr. David Berceli). Ik deed verschillende stilte retraites (onder andere Vipassana). Ik kwam op een laag waarop zowel diepe verandering als diepe ontspanning mogelijk was. In mij groeide het vertrouwen dat dit het pad was dat ik wilde bewandelen, en zo volgden nog vele trainingen, cursussen en verblijven in community’s.

Het lichaamswerk resoneerde diep bij mij, omdat rouw zo’n fysieke ervaring is. Massage en lichaamswerk kunnen veel betekenen bij rouw, juist ook aan het begin, wanneer de rouw nog zo rauw is, de woorden er nog niet echt zijn en je aan het bekomen bent van de schrik. Massage kan daarbij ondersteunen. Om stil te staan bij wat je voelt, ook als dat heel pijnlijk is. Het lichaam weet, waar het hoofd soms nog geen woorden voor heeft.

Ik werk vanuit de client centred approach en maak gebruik van Focusing. Kernwoorden die bij mijn benadering passen zijn: warm, diepgaand, aandachtig en eerlijk.

Babet te Winkel
Foto door Coco Olakunle

Opleidingen

Bachelor en master Humanistiek
Universiteit voor Humanistiek

Masseursopleiding
Het Holos Huis

Vervolgopleiding tot lichaamsgericht therapeut (huidig)
Het Holos Huis

Somatic Experiencing practitioner (huidig)
Bodymind opleidingen

Trainingen

Focusing level 1 t/m 4
I-focus-school bij Ria van Hage

Wheel of Consent
School of Consent bij Robyn Dalzen en Michael Dresser

Masterclasses haptonomie
Ted Troost en Eric Elbers

NLP practitioner
Ravisie bij Ben en Bas Licher