Verlieskaarten

Hoe vaak heb je niet in de Bruna gestaan om een condoleancekaart voor iemand te kopen om vervolgens gefrustreerd een simpele kaart te nemen waar vooral weinig op staat? De kaarten ‘Met oprechte deelneming’ te afstandelijk en de afbeeldingen te cliché. Een gemiste kans om écht troost te kunnen bieden. Dat kan anders, dachten wij!

Wij zijn Marlon Doomen en Babet te Winkel en na verschillende verliezen in onze persoonlijke levens besloten wij dat het tijd was voor actie. Met behulp van bevriende illustratoren hebben wij Verlieskaarten ontworpen, een alternatief voor de traditionele condoleancekaarten.

Verlieskaarten – voor meer ruimte voor allerlei soorten verlies

Verlieskaarten zijn een reeks kaarten om te troosten en ruimte te geven aan verlies. Niet enkel een kaart voor het traditionele condoleancekaartmoment, maar juist ook kaarten vóór een verlies of voor jaren later. Het zijn kaarten niet enkel voor de dood, maar ook voor allerlei soorten verliezen zoals een relatie die uitgaat of het verlies van gezondheid.

Onze visie is dat we het niet kunnen laten zitten bij ‘woorden schieten tekort’. Samen met andere illustratoren creëren we daarmo een divers palet aan verliestalen. Zodat we een reservoir hebben om uit te putten als jij of iemand om je heen met verlies wordt geconfronteerd. Omdat je het wel zelf, maar niet alleen hoeft te doen.

Om deze droom te kunnen realiseren hebben wij hulp nodig. Op dit moment loopt onze crowdfundactie bij Voordekunst en is het mogelijk ons project te steunen door een donatie te doen. Dit is al mogelijk vanaf €10 en dan krijg je ook de verlieskaarten bij je thuis als we het doelbedrag hebben gehaald! Samen creëren we ruimte voor verlies.