Mini schrijfcursus Woorden-voor-je-rouw

11,00

Wil jij graag 14 dagen lang om de dag een mail van mij ontvangen met een schrijfoefening voor rouw? Om gewoon vanuit je eigen vertrouwende huis woorden te zoeken voor jouw verlies? Dan is deze mini schrijfcursus voor jou.

Artikelnummer: OC02 Categorie:

Ben je op zoek naar woorden voor rouw en wil je graag meegenomen op een reis om te schrijven over je verlies? Misschien is deze mini schrijfcursus woorden-voor-je-rouw dan wat voor jou.

Er is zoveel te verliezen in het leven… een baan, huwelijk, een vriendschap, een dierbare, gezondheid, een (t)huis, kinderwens, land, een niet beantwoord verlangen naar een relatie met iemand. Soms voelt het oké en bewegen we organisch verder. Andere keren brengt het ons tot stilstand, in contact met wat echt belangrijk is of in een diepe, diepe winterslaap. 


Verliezen hoort bij het leven. Als mensen zoeken we onze weg in het omgaan met impactvol verlies. Een van de manieren waarop we dan doen is met verhalen, want wij mensen zijn nou eenmaal verhalende wezens.

Maar soms stokken de woorden. Vallen we stil. Van mensen die veel hebben aan de woorden die ik vind voor rouw, krijg ik soms de vraag gesteld: ‘Hoe doe je dat nou, woorden geven aan verlies?’

Aan mijn eigen schrijven is een heel pad voorafgegaan, en ik heb onderweg zoveel geleerd. Onder andere de kunst van het verhalen vertellen en het autobiografische werken. In mij groeit de behoefte om dat door te geven aan andere (jonge) mensen die ook woorden zoeken voor hun verlies.


Elke keer dat die vraag gesteld wordt, is het alsof een gieter een zaadje water geeft. En het zaadje wordt een plantje: iets ontwikkelen om te helpen bij schrijven over rouw, verlies en eindes.

Ineens dacht ik: ik doe het gewoon! Ik maak een reeks, een mini reisje door het land van rouw. Met de pen in de hand en de rugzak op, zoiets. Die rugzak dan symbolisch hè.

Dus heb jij de behoefte om ‘op verhaal te komen’, zoals ze dat zo mooi zeggen? Wil je schrijven over jouw rouw, maar weet je niet zo goed hoe te beginnen?

Dan is mijn mini schrijfcursus Woorden-voor-je-rouw voor jou! Gewoon in je inbox. Je krijgt een week lang elke dag een mail van mij, waarin ik je met een mooie schrijfoefening uitnodig om even stil te staan en de pen op te pakken.

Deze mini schrijfcursus Woorden-voor-je-rouw is onderdeel van mijn missie om nieuwe, innovatieve ruimten voor rouw te maken. Het is mooie introductie voor mijn online cursus Rouwlab.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Mini schrijfcursus Woorden-voor-je-rouw” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *