Meteen naar de inhoud

Mini schrijfcursus Woorden-voor-je-rouw in je inbox

(5 klantbeoordelingen)

14,00

Wil jij graag 14 dagen lang om de dag een mail van mij ontvangen met een schrijfoefening voor rouw? Om gewoon vanuit je eigen vertrouwende huis woorden te zoeken voor jouw verlies? Dan is deze mini schrijfcursus voor jou.

Artikelnummer: OC02 Categorie:

Ben je op zoek naar woorden voor rouw en wil je graag meegenomen op een reis om te schrijven over je verlies? Misschien is deze mini schrijfcursus woorden-voor-je-rouw dan wat voor jou.

Er is zoveel te verliezen in het leven… een baan, huwelijk, een vriendschap, een dierbare, gezondheid, een (t)huis, kinderwens, land, een niet beantwoord verlangen naar een relatie met iemand… Sommige verliezen brengen ons tot stilstand, in contact met wat echt belangrijk is of naar het donker in onszelf.

Een van de manieren waarop we hiermee omgaan is met verhalen, want wij mensen zijn nou eenmaal verhalende wezens.

Maar soms stokken de woorden. Vallen we stil.

Dat heb ik zelf ook ervaren. Aan mijn eigen schrijven is een heel pad voorafgegaan, en ik heb onderweg zoveel geleerd. Onder andere de kunst van het verhalen vertellen en het autobiografische werken.

Van mensen die veel hebben aan de woorden die ik vind voor rouw, krijg ik soms de vraag gesteld: ‘Hoe doe je dat nou, woorden geven aan verlies?’

Ik voelde het verlangen om daarover te delen, dus maakte ik een paar maanden geleden een schrijfcursus: 14 dagen lang om de dag een mail in je inbox met een schrijfoefening die ruimte maakt voor rouw. Het is waardevol om aandacht te kunnen schenken aan iets wat zo belangrijk is.

Inmiddels hebben al meer dan 200 mensen meegedaan. Deelnemers vinden de cursus warm, intiem, begripvol, intens, troostend. Veel mensen ervaren het als zacht met verdriet bezig zijn.

Een van de deelnemers zei: ‘Het is een zachte manier om inzichten te krijgen, zaken een plekje te geven, liefdevol met mezelf bezig te zijn. Plus, inspirerend om schrijven te laten flowen.’

Heb jij ook behoefte om ‘op verhaal te komen’? Wil je schrijven over jouw rouw vanuit die flow, maar weet je niet zo goed hoe te beginnen? Dan is mijn mini schrijfcursus woorden-voor-je-rouw misschien wat voor jou!

Voor €14 belandt de schrijfcursus gewoon in je inbox en neem ik je vanuit je eigen huis mee op een schrijfreis. Praktisch betekent dit dat je 14 dagen lang om de dag een mail van mij krijgt, waarin ik je met een mooie schrijfoefening uitnodig om even stil te staan en de pen op te pakken.

Deze mini schrijfcursus Woorden-voor-je-rouw is onderdeel van mijn missie om nieuwe, innovatieve ruimten voor rouw te maken. Het is mooie introductie voor de online cursus Rouwlab.

5 beoordelingen voor Mini schrijfcursus Woorden-voor-je-rouw in je inbox

 1. Rosemary (geverifieerde eigenaar)

  Deze mini cursus biedt je een duidelijke koers om jouw eigen rouw op papier te zetten. Gevarieerde opdrachten en goede uitleg zorgen ervoor dat je niet vastloopt maar juist diepere gevoelens zichtbaar worden. Deze hebben mij zeker verrast. Voor deze mini cursus is geen voorkennis of liefde voor schrijven nodig. Iedereen kan dit doen Babette verpakt het zo dat ze ook jou aan haar hand meeneemt en kennis laat maken met de magie van schrijven. Een prachtige schrijfervaring!

 2. Marjon (geverifieerde eigenaar)

  Wat een bijzonder mooie cursus. Ik ben al een tijd bezig met een intens (en verlaat) rouwproces. Mijn partner overleed bijna 5 jaar geleden. Ik ervaar dat deze cursus mij helpt woorden te geven aan wat ik voel, dat het helpt bij het proces. Ook kom ik verrassende woorden tegen die ik opschrijf. Het fijne is dat ik het in mijn eigen tempo kan doen. Ik kan de cursus iedereen aanraden. Als ik het heb afgerond, dan ga ik het zeker nog 2 x herhalen. Rouw over het verlies van mijn gezondheid en het verlies van mijn baan. Je kunt deze cursus dus voor meerdere processen gebruiken en ik denk dat het ook herhaald kan worden, over een poosje. Ik denk dat er weer hele andere dingen worden opgeschreven en ervaren. Dank je wel!

 3. Marieke (geverifieerde eigenaar)

  Deze minischrijfcursus laat je je gedachten op een rijtje zetten in een complex en rommelig proces dat rouw heet. De opdrachten geven inzicht in verschillende aspecten van rouw die relateert aan je beleving en de tijd. De opdrachten geven je een mogelijkheid om bezig te zijn met je verlies en in mijn geval zo ook de verloren persoon dichtbij te voelen.

 4. Anke (geverifieerde eigenaar)

  Voor mij was deze mini cursus een hele fijne manier om ruimte te maken voor een rommelig, heftig, chaotisch en verwarrend proces dat rouw is. Hoewel ik zelf al graag schrijf, was een blog schrijven vaak een hoge drempel waar ik mezelf vaak blokkeerde met allerlei eisen. In deze opdrachten voelde ik me vriendelijk aan de hand meegenomen door Babette die met haar opdrachten allerlei kanten van een rouwproces belichtte. De opdrachten hebben een fijne opbouw, bieden een kader in tijd en vorm en verrasten mij vaak. Het was bovendien een verademing om vrij en associatief te schrijven. Wat ik mooi vind is dat Babette oog heeft voor de vele gedaantes van rouw en dat er verschillende rouwprocessen bestaan: verlies van een dierbare, maar ook van baan, rol, land, relatie, gezondheid, moederschap. Heel waardevol en voor iedereen aan te raden, schrijftalent geen must, enkel een bereidheid om je verlies te verkennen.

 5. Jolien Plantinga (geverifieerde eigenaar)

  Een super fijne cursus om te volgen. Op zoek naar woorden voor iets waar soms geen woorden voor zijn. Dat te ervaren, dan ruimte te voelen en toch woorden te vinden. Ik vind het echt een aanrader.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *