Meteen naar de inhoud

Set-van-28: het hele assortiment Verlieskaarten

(2 klantbeoordelingen)

80,00

Je bestelling gaat begin augustus naar je op de post. Eerder een Verlieskaart nodig? Koop er dan een bij een winkel bij jou in de buurt.

Jij bent een echte Verlieskaarten-fan! Met deze set koop je namelijk álle Verlieskaarten die er op dit moment zijn.  Welke kaarten dat precies zijn? Dat vind je hier op de website, Verlieskaart nummer 1 t/m 28.

Het zijn dubbele kaarten. De kaarten zijn gedrukt op gerecycled papier en komen met gerecycled craft papier enveloppen.

Artikelnummer: VK2009 Categorie:

Verlieskaarten zijn een reeks alternatieve condoleance kaarten om te troosten en ruimte te geven aan verlies. Niet enkel een kaart voor het traditionele condoleancekaartmoment, maar juist ook kaarten vóór een verlies of voor jaren later. Het zijn kaarten niet enkel voor de dood, maar ook voor allerlei soorten verliezen zoals een relatie die uitgaat of het verlies van gezondheid.

De condoleance kaarten komen voort uit de behoefte ruimte te maken voor rouw en het te integreren in het dagelijks leven. Rouw hoeft niet zo snel mogelijk ‘af’ te zijn. Ik put hiervoor uit wetenschappelijke literatuur over rouw, die juist een ander beeld laat zien. Dat zie je bijvoorbeeld terug in Verlieskaart 19, liefde verweven.

Een belangrijk onderdeel hiervan is de zoektocht naar nieuwe taal voor rouw, omdat dat het mogelijk maakt om ook anders met rouw om te gaan dan wat nu gangbaar is. Ben je nieuwsgierig naar deze zoektocht? Dan is het rouwwoordenboek misschien ook wat voor jou!

Verlieskunst is een project dat nog steeds gaande is en een work-in-progress. Vind je het leuk om te zien hoe het zich verder ontvouwt en wil je in contact blijven? Ik deel veel over mijn bevindingen in het land van rouw op Instagram

2 beoordelingen voor Set-van-28: het hele assortiment Verlieskaarten

  1. Solange (geverifieerde eigenaar)

    Ik werk als verpleegkundige palliatieve zorg in de wijkverpleging en ben zo blij met deze mooie kaartenset zodat ik nabestaanden een echt persoonlijk kaart kan sturen. De teksten en illustraties zijn heel warm en aansluitend bij thema’s die ik veel terug hoor van mijn cliënten maar ook zelf heb ervaren in mijn rouwproces.

  2. Sophie Costermans (geverifieerde eigenaar)

    Deze kaarten zijn echt kleine troostgeschenkjes. Stuk voor stuk uniek en niet alleen de woorden, maar ook de tekeningen spreken. Een absolute meerwaarde voor de ontvanger in tijden van rouw en verlies.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *