Meteen naar de inhoud

Set-van-twaalf: ‘the originals’

(4 klantbeoordelingen)

40,00

Je bestelling gaat begin augustus naar je op de post. Eerder een Verlieskaart nodig? Koop er dan een bij een winkel bij jou in de buurt.

Als je deze set bestelt, ontvangt je de eerste twaalf Verlieskaarten. Welke twaalf dat zijn? Dat vind je hier op de website, Verlieskaarten nummer 1 t/m 12.

Het zijn dubbele kaarten. De kaarten zijn gedrukt op gerecycled papier en komen met gerecycled craft papier enveloppen.

 

Artikelnummer: VK2004 Categorie:

Verlieskaarten zijn een reeks alternatieve condoleancekaarten om te troosten en ruimte te geven aan verlies. Niet enkel een kaart voor het traditionele condoleancekaartmoment, maar juist ook kaarten vóór een verlies of voor jaren later. Het zijn kaarten niet enkel voor de dood, maar ook voor allerlei soorten verliezen zoals een relatie die uitgaat of het verlies van gezondheid. Deze set bestaat uit de eerste twaalf verlieskaarten. Met deze twaalf kaarten heb je een mooi divers pakket aan condoleancekaarten in huis, maar ook kaarten die je kunt sturen wanneer het gewoon een moeilijke maandag is, zonder dat daar een speciale jubileumdag aan verbonden is.

De condoleancekaarten komen voort uit de behoefte ruimte te maken voor rouw en het te integreren in het dagelijks leven. Rouw hoeft niet zo snel mogelijk ‘af’ te zijn. Ik put hiervoor uit wetenschappelijke literatuur over rouw, die juist een ander beeld van rouw laat zien. Dat zie je bijvoorbeeld terug in Verlieskaart 10, het gat – dat is voor jou, die in deze set zit. Een prachtige kaart om juist na langere tijd te sturen naar iemand.

De Verlieskaarten zijn echt een project dat een beweging is. Dat wil zeggen dat het aanbod steeds verder wordt uitgebreid met nieuwe samenwerkingen met illustratoren, omdat er nog zoveel verliezen zijn die een kaart nodig hebben.

Verlieskunst is een project dat nog steeds gaande is en een work-in-progress. Vind je het leuk om te zien hoe het zich verder ontvouwt en wil je in contact blijven? Ik deel veel over mijn bevindingen in het land van rouw op Instagram

Gewicht 250 g

4 beoordelingen voor Set-van-twaalf: ‘the originals’

 1. Anna Jansen

  De Verlieskaarten zijn allemaal prachtig, indrukwekkend en troostrijk. Zowel de afbeelding als de tekst is mooi uitgevoerd en de kaarten zijn van goede kwaliteit. Met deze 12 kaarten heb je voor ieder moment waarop je iemand om welke reden dan ook een hart onder de riem wilt steken, een mooie kaart met warme boodschap in huis. Zeker aan te raden!

 2. Dominique

  Dit kaartenpakket biedt zo’n mooie variatie in verlieskaarten. Elke kaart belicht een ander aspect van verlies en draagt daarmee bij aan het verstaan van verschillende soorten verlies. De teksten in combinatie met de illustraties zijn fijngevoelig en troostend.

 3. wTw

  Al weer toe aan mijn volgende bestelling. In wezen zielig natuurlijk maar een kaart betekend zoveel voor mensen en de kaart valt op.

 4. cathri (geverifieerde eigenaar)

  Een kaart die echt verschil maakt. Pakkend en mooi geïllustreerd. Ik heb er een hele boel gekocht. Omdat je er ook kunt wat kunt sturen als “hart onder de riem”. Niet alleen als condoleance.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…