Meteen naar de inhoud

Set-van-twintig: de eerste twintig condoleance kaarten

60,00

Als je deze set bestelt, ontvangt je de eerste twintig Verlieskaarten – alternatieve condoleance kaarten. Welke kaarten dat precies zijn? Dat vind je hier op de website, Verlieskaart nummer 1 t/m 20.

Het zijn dubbele kaarten. De kaarten zijn gedrukt op gerecycled papier en komen met gerecycled craft papier enveloppen.

Artikelnummer: VK2006 Categorie:

Verlieskaarten zijn een reeks alternatieve condoleance kaarten om te troosten en ruimte te geven aan verlies. Niet enkel een kaart voor het traditionele condoleancekaartmoment, maar juist ook kaarten vóór een verlies of voor jaren later. Het zijn kaarten niet enkel voor de dood, maar ook voor allerlei soorten verliezen zoals een relatie die uitgaat of het verlies van gezondheid.

De condoleance kaarten komen voort uit de behoefte ruimte te maken voor rouw en het te integreren in het dagelijks leven. Rouw hoeft niet zo snel mogelijk ‘af’ te zijn. Ik put hiervoor uit wetenschappelijke literatuur over rouw, die juist een ander beeld laat zien. Dat zie je bijvoorbeeld terug in Verlieskaart 19, liefde verweven.

Een belangrijk onderdeel hiervan is de zoektocht naar nieuwe taal voor rouw, omdat dat het mogelijk maakt om ook anders met rouw om te gaan dan wat nu gangbaar is. Ben je nieuwsgierig naar deze zoektocht? Dan is het rouwwoordenboek misschien ook wat voor jou!

Verlieskunst is een project dat nog steeds gaande is en een work-in-progress. Vind je het leuk om te zien hoe het zich verder ontvouwt en wil je in contact blijven? Ik deel veel over mijn bevindingen in het land van rouw op Instagram

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Set-van-twintig: de eerste twintig condoleance kaarten” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *