Meteen naar de inhoud

Set-naar-eigen-keuze: kies zelf 6 verlieskaarten

(20 klantbeoordelingen)

22,00

Je bestelling gaat begin augustus naar je op de post. Eerder een Verlieskaart nodig? Koop er dan een bij een winkel bij jou in de buurt.

In deze set kies je zelf welke zes Verlieskaarten je wil bestellen. Op de betaalpagina noteer je in het veld “bestelnotities” welke Verlieskaarten je hebt gekozen (graag met naam en nummer). Uit welke van de bijna dertig Verlieskaarten je kunt kiezen vind je hier.

Het zijn dubbele kaarten. Onze kaarten zijn gedrukt op gerecycled papier en komen met gerecycled craft papier enveloppen.

Artikelnummer: VK2003 Categorie:

Verlieskaarten zijn een reeks alternatieve condoleancekaarten om te troosten en ruimte te geven aan verlies. Niet enkel een kaart voor het traditionele condoleancekaartmoment, maar juist ook kaarten vóór een verlies of voor jaren later. Het zijn kaarten niet enkel voor de dood, maar ook voor allerlei soorten verliezen zoals een relatie die uitgaat of het verlies van gezondheid.

De condoleancekaarten komen voort uit de behoefte ruimte te maken voor rouw en het te integreren in het dagelijks leven. Rouw hoeft niet zo snel mogelijk ‘af’ te zijn. Ik put hiervoor uit wetenschappelijke literatuur over rouw, die juist een ander beeld laat zien. Dat zie je bijvoorbeeld terug in Verlieskaart 19, liefde verweven.

Een belangrijk onderdeel hiervan is de zoektocht naar nieuwe taal voor rouw, omdat dat het mogelijk maakt om ook anders met rouw om te gaan dan wat nu gangbaar is. Ben je nieuwsgierig naar deze zoektocht? Dan is het rouwwoordenboek misschien ook wat voor jou!

Verlieskunst is een project dat nog steeds gaande is en een work-in-progress. Vind je het leuk om te zien hoe het zich verder ontvouwt en wil je in contact blijven? Ik deel veel over mijn bevindingen in het land van rouw op Instagram

Gewicht 115 g

20 beoordelingen voor Set-naar-eigen-keuze: kies zelf 6 verlieskaarten

 1. Anna Jansen

  Fijn om uit alle hartverwarmende kaarten een eigen selectie te kiezen die aansluit bij wat je op dat moment wilt uitsturen, of misschien wel zelf ophangt (zoals ik deed). Zo troostrijk!

 2. Barbet

  Dit is zo mooi! Ik vond het zó fijn om een kaart te kunnen sturen die buiten het ‘gewone’ assortiment gaat. Van de ontvangers hoor ik dat ook zij ervan onder de indruk zijn.

 3. Anneke (geverifieerde eigenaar)

  Heel fijn om zelf een set kaarten te kunnen samenstellen.
  Bestelling snel en in goede orde ontvangen.
  En wat zijn de kaarten mooi!!!!!!!

 4. Mirjam (geverifieerde eigenaar)

  Eindelijk kan ik kaarten sturen die wel troostend zijn..erger me al jaren aan de standaard rouwkaarten en deze verlieskunst kaarten durf ik wel te sturen. Prachtig…

 5. Jolanda (geverifieerde eigenaar)

  Heb deze kaarten al voor de tweede keer besteld. Eén ervan ga ik ook inlijsten, zo mooi vind ik ‘t. De herkenning in sommige teksten is misschien wel ‘t mooiste compliment. Dankjewel voor deze prachtige verlieskunst!

 6. Maud (geverifieerde eigenaar)

  Prachtige kaarten. Papier van goede kwaliteit, maar vooral zo’n oprechte en invoelende boodschap en afbeelding. Fijn om te versturen naar anderen, of gewoon om zelf af en toe naar te kijken.

 7. Shannon (geverifieerde eigenaar)

  Super fijn om zelf 6 kaarten te kunnen uitkiezen, ze zijn prachtig! Besteld als steuntje voor mezelf, eentje wil ik sowieso een mooi plekje geven in huis. Troostend om ze in huis te hebben <3

 8. Johanna (geverifieerde eigenaar)

  Ik heb het pakket snel en in goede orde ontvangen en het voldeed absoluut aan mijn verwachtingen. De diversiteit die je zelf kan samenstellen vind ik een toegevoegde meerwaarde!

 9. Ellen van Harten (geverifieerde eigenaar)

  Niet alleen bieden de werkelijk prachtige kaarten troost aan de ontvanger, ook jouw pakketje voor de besteller hangt aan elkaar van liefde en troost! Met zoveel zorg ingepakt en meer…..
  Je voelt de oprechtheid van dit product en dat is veel waard. Dank je wel en ga zo door!

 10. Eva (geverifieerde eigenaar)

  Ik heb van een paar favoriete kaarten dubbele setjes besteld, om in huis te hebben wanneer ze (helaas) nodig zijn om uit te sturen naar geliefden. Ik kreeg ze snel binnen, met liefde verpakt.

 11. Janet (geverifieerde eigenaar)

  Prachtige kaarten van mooie kwaliteit. En wat een verzorgde verzending, alsof je een cadeautje thuis krijgt bezorgd; heel persoonlijk en met zorg en liefde ingepakt.

 12. Danielle (geverifieerde eigenaar)

  Ik ben zo blij deze website gevonden te hebben en met de prachtige kaarten! Heb er zelf een ingelijst en al 2 gegeven. Kaarten zijn mooi en van goede kwaliteit. Kwaliteit en met zorg ingepakt!

 13. Sarah (geverifieerde eigenaar)

  Prachtig vormgegeven kaarten die beter en diverser uitdrukken wat je iemand wil toewensen en wat iemand kan voelen bij verlies. De kwaliteit van de kaarten zelf is ook erg goed. Al met al super!

 14. Susette (geverifieerde eigenaar)

  Prachtige kaarten die al ontroerden bij het uitzoeken. Mooi en met veel zorg verpakt en verstuurd. Dank je wel Babette!

 15. cassandra van veen (geverifieerde eigenaar)

  De ansichten raken allerlei levels waarin rouw voorbij kan komen. Zo waardevol.

 16. Ingrid (geverifieerde eigenaar)

  Eindelijk kaarten gevonden die persoonlijker zijn, de woorden vinden die je zocht maar niet vond, en ook heel mooi zijn.

 17. Mel81 (geverifieerde eigenaar)

  Wat een prachtige kaarten, fijn om deze zelf te kunnen kiezen! De communicatie over de bestelling was goed. De kaarten kwamen aan in een mooi ingepakt, persoonlijk pakketje. Dank je wel!

 18. Marijn (geverifieerde eigenaar)

  Voor de tweede keer bestelde ik een setje kaarten. Mooie tekst icm mooie beelden, net wat meer liefde dan de standaardkaarten die te koop zijn.

 19. M.J.G. van Vliet (geverifieerde eigenaar)

  Fantastisch! De tweede keer en nu meteen twee sets besteld, want de keuze was te moeilijk anders. Het is gewoon fijn om voor de moeilijkste gebeurtenissen een steun te kunnen zijn met een waardevolle kaart en/of tekst. Bedankt Babet!

 20. Anne (geverifieerde eigenaar)

  De kaarten zijn herkenbaar en toepasselijk, het pakje dat ik in de brievenbus vind en uitpak is zo zorgvuldig verpakt dat ik er helemaal blij van wordt ondanks het grote verlies wat ik meedraag. Echt een kado voor mijzelf!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *