Meteen naar de inhoud

Set-naar-eigen-keuze: 6 verlieskaarten

(12 klantbeoordelingen)

22,00

In deze set kies je zelf welke zes Verlieskaarten je wil bestellen. Op de betaalpagina noteer je in het veld “bestelnotities” welke Verlieskaarten je hebt gekozen (graag met naam en nummer). Uit welke van de bijna dertig Verlieskaarten je kunt kiezen vind je hier.

Het zijn dubbele kaarten. Onze kaarten zijn gedrukt op gerecycled papier en komen met gerecycled craft papier enveloppen.

Artikelnummer: VK2003 Categorie:

Verlieskaarten zijn een reeks alternatieve condoleancekaarten om te troosten en ruimte te geven aan verlies. Niet enkel een kaart voor het traditionele condoleancekaartmoment, maar juist ook kaarten vóór een verlies of voor jaren later. Het zijn kaarten niet enkel voor de dood, maar ook voor allerlei soorten verliezen zoals een relatie die uitgaat of het verlies van gezondheid.

De condoleancekaarten komen voort uit de behoefte ruimte te maken voor rouw en het te integreren in het dagelijks leven. Rouw hoeft niet zo snel mogelijk ‘af’ te zijn. Ik put hiervoor uit wetenschappelijke literatuur over rouw, die juist een ander beeld laat zien. Dat zie je bijvoorbeeld terug in Verlieskaart 19, liefde verweven.

Een belangrijk onderdeel hiervan is de zoektocht naar nieuwe taal voor rouw, omdat dat het mogelijk maakt om ook anders met rouw om te gaan dan wat nu gangbaar is. Ben je nieuwsgierig naar deze zoektocht? Dan is het rouwwoordenboek misschien ook wat voor jou!

Verlieskunst is een project dat nog steeds gaande is en een work-in-progress. Vind je het leuk om te zien hoe het zich verder ontvouwt en wil je in contact blijven? Ik deel veel over mijn bevindingen in het land van rouw op Instagram

Gewicht 115 g

12 beoordelingen voor Set-naar-eigen-keuze: 6 verlieskaarten

 1. Anna Jansen

  Fijn om uit alle hartverwarmende kaarten een eigen selectie te kiezen die aansluit bij wat je op dat moment wilt uitsturen, of misschien wel zelf ophangt (zoals ik deed). Zo troostrijk!

 2. Barbet

  Dit is zo mooi! Ik vond het zó fijn om een kaart te kunnen sturen die buiten het ‘gewone’ assortiment gaat. Van de ontvangers hoor ik dat ook zij ervan onder de indruk zijn.

 3. Anneke (geverifieerde eigenaar)

  Heel fijn om zelf een set kaarten te kunnen samenstellen.
  Bestelling snel en in goede orde ontvangen.
  En wat zijn de kaarten mooi!!!!!!!

 4. Mirjam (geverifieerde eigenaar)

  Eindelijk kan ik kaarten sturen die wel troostend zijn..erger me al jaren aan de standaard rouwkaarten en deze verlieskunst kaarten durf ik wel te sturen. Prachtig…

 5. Jolanda (geverifieerde eigenaar)

  Heb deze kaarten al voor de tweede keer besteld. Eén ervan ga ik ook inlijsten, zo mooi vind ik ‘t. De herkenning in sommige teksten is misschien wel ‘t mooiste compliment. Dankjewel voor deze prachtige verlieskunst!

 6. Maud (geverifieerde eigenaar)

  Prachtige kaarten. Papier van goede kwaliteit, maar vooral zo’n oprechte en invoelende boodschap en afbeelding. Fijn om te versturen naar anderen, of gewoon om zelf af en toe naar te kijken.

 7. Shannon (geverifieerde eigenaar)

  Super fijn om zelf 6 kaarten te kunnen uitkiezen, ze zijn prachtig! Besteld als steuntje voor mezelf, eentje wil ik sowieso een mooi plekje geven in huis. Troostend om ze in huis te hebben <3

 8. Johanna (geverifieerde eigenaar)

  Ik heb het pakket snel en in goede orde ontvangen en het voldeed absoluut aan mijn verwachtingen. De diversiteit die je zelf kan samenstellen vind ik een toegevoegde meerwaarde!

 9. Ellen van Harten (geverifieerde eigenaar)

  Niet alleen bieden de werkelijk prachtige kaarten troost aan de ontvanger, ook jouw pakketje voor de besteller hangt aan elkaar van liefde en troost! Met zoveel zorg ingepakt en meer…..
  Je voelt de oprechtheid van dit product en dat is veel waard. Dank je wel en ga zo door!

 10. Eva (geverifieerde eigenaar)

  Ik heb van een paar favoriete kaarten dubbele setjes besteld, om in huis te hebben wanneer ze (helaas) nodig zijn om uit te sturen naar geliefden. Ik kreeg ze snel binnen, met liefde verpakt.

 11. Janet (geverifieerde eigenaar)

  Prachtige kaarten van mooie kwaliteit. En wat een verzorgde verzending, alsof je een cadeautje thuis krijgt bezorgd; heel persoonlijk en met zorg en liefde ingepakt.

 12. Danielle (geverifieerde eigenaar)

  Ik ben zo blij deze website gevonden te hebben en met de prachtige kaarten! Heb er zelf een ingelijst en al 2 gegeven. Kaarten zijn mooi en van goede kwaliteit. Kwaliteit en met zorg ingepakt!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *