Set-naar-eigen-keuze: 6 verlieskaarten

(2 klantbeoordelingen)

22,00

In deze set kies je zelf welke zes Verlieskaarten je wil bestellen. Op de betaalpagina noteer je in het veld “bestelnotities” welke Verlieskaarten je hebt gekozen (graag met naam en nummer). Uit welke van de bijna dertig Verlieskaarten je kunt kiezen vind je hier.

Het zijn dubbele kaarten. Onze kaarten zijn gedrukt op gerecycled papier en komen met gerecycled craft papier enveloppen.

Artikelnummer: VK2003 Categorie:

Verlieskaarten zijn een reeks alternatieve condoleancekaarten om te troosten en ruimte te geven aan verlies. Niet enkel een kaart voor het traditionele condoleancekaartmoment, maar juist ook kaarten vóór een verlies of voor jaren later. Het zijn kaarten niet enkel voor de dood, maar ook voor allerlei soorten verliezen zoals een relatie die uitgaat of het verlies van gezondheid.

De condoleancekaarten komen voort uit de behoefte ruimte te maken voor rouw en het te integreren in het dagelijks leven. Rouw hoeft niet zo snel mogelijk ‘af’ te zijn. Ik put hiervoor uit wetenschappelijke literatuur over rouw, die juist een ander beeld laat zien. Dat zie je bijvoorbeeld terug in Verlieskaart 19, liefde verweven.

Een belangrijk onderdeel hiervan is de zoektocht naar nieuwe taal voor rouw, omdat dat het mogelijk maakt om ook anders met rouw om te gaan dan wat nu gangbaar is. Ben je nieuwsgierig naar deze zoektocht? Dan is het rouwwoordenboek misschien ook wat voor jou!

Verlieskunst is een project dat nog steeds gaande is en een work-in-progress. Vind je het leuk om te zien hoe het zich verder ontvouwt en wil je in contact blijven? Ik deel veel over mijn bevindingen in het land van rouw op Instagram

Gewicht 115 g

2 beoordelingen voor Set-naar-eigen-keuze: 6 verlieskaarten

  1. Anna Jansen

    Fijn om uit alle hartverwarmende kaarten een eigen selectie te kiezen die aansluit bij wat je op dat moment wilt uitsturen, of misschien wel zelf ophangt (zoals ik deed). Zo troostrijk!

  2. Barbet

    Dit is zo mooi! Ik vond het zó fijn om een kaart te kunnen sturen die buiten het ‘gewone’ assortiment gaat. Van de ontvangers hoor ik dat ook zij ervan onder de indruk zijn.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.